top of page

Naturen läker

Att meditera i naturen är en av mina favoriter och absoluta bästa tips för återhämtning. Det är något speciellt med att låta sig svepas bort av naturens lugn och skönhet samtidigt som man fokuserar på sin inre frid och balans. Att sitta tyst och stilla i tex skogen eller vid stranden, lyssna på fåglarnas sång och känna den friska luften mot huden är ren meditation för själen.


Effekterna av att meditera i naturen är många och påtagliga. För det första så ger naturen oss möjlighet att koppla bort måsten och komma ner i varv. Stressnivåerna sjunker och vi känner oss lugnare och mer harmoniska. Forskning har också visat att regelbunden meditation i naturen kan bidra till att stärka immunförsvaret, minska risken för depression och ångest samt förbättra sömnkvaliteten.


Dessutom ökar vår känsla av samhörighet med naturen när vi regelbundet mediterar ute. Vi blir mer medvetna om vårt beroende , samhörighet och vår förankring i naturen och dess cykler.


För mig personligen är meditera i naturen som en terapi för själen. Det ger mig en känsla av frid och lycka som jag sällan upplever på andra platser. Jag känner mig mer närvarande, mer uppmärksam och mer levande när jag spenderar tid i naturen. Det är som om jag återfinner en del av mig själv igen.. återkopplas till hjärtat och själen.


Så nästa gång du känner dig stressad eller nedstämd, prova att meditera i naturen. Du kommer snart att upptäcka dess fantastiska effekter på både kropp och själ. Naturen är sannerligen en källa till healing och välmående som är väl värd att utforska.


Må gott/ kram Jennie Måntida3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page