top of page

Glädje, solen och det tredje chakrat.

När vi är glada frigörs stresshormoner som kortisol och adrenalin, vilket leder till en ökad känsla av välbefinnande och minskad stress. Glädjen förbättrar också vårt immunförsvar, ökar vår energinivå och bidrar till en ökad motivation och koncentration. På mental nivå är glädje kopplad till ökad självkänsla, positivt tänkande och ökad förmåga att hantera motgångar.


Glädje tillhör det tredje chakrat, solar plexus-chakrat. När detta chakra är i balans upplever vi en stark känsla av självkänsla, självförtroende och personlig makt. Glädjen som kommer från detta chakra ger oss en inre styrka och en positiv syn på livet. Genom att frigöra glädje och positiv energi från solar plexus-chakrat kan vi skapa en hälsosam och balanserad tillvaro både fysiskt och mentalt.


Exempel på att Ladda positiv energi i solar plexus :


Håll dina händer på övre delen av magen och upprepa mantrat Ram uttalas ”Rammm” och visualisera färgen gul. 5-10 minuter.


Affirmera ”Jag kan och Jag kan uppnå det jag vill.”


Gula ädelstenar och eteriska oljor som tex citron och kamomill.


Be ärkeängeln Michael om hjälp vid behov.


Gå ut i solen och känn hur solen fyller och laddar upp ditt solar plexus innefrån och som sedan expanderar i hela din kropp.

Detta tänker jag göra idag då solen lyser så härligt starkt idag.☀️


Kram Jennie Måntida


8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page